STARTSIDA

Kusinträff i Bjäre 15-17 juli 2015

Onsdagen den 15:e juli lastade Helen och jag våra cyklar på hennes bil och gav oss iväg söderut. Vi skulle hälsa på en del av mina kusiner på Bjärehalvön och samtidigt cykla lite där. Planen var att sedan ta oss till Lund och sedan till Ven. Av det senare blev det dock intet. Vi fick låna Gun-Britts stuga i Glimminge plantering, men fredag natt sov vi hos Leif och Christina, bara en liten bit därifrån. Vi hämtade nyckeln hos Hanne och Jerker, men blev först ordentligt utspisade. Och till råga på allt var det grillning på kvällen. Men jag hade glömt både kameran och mobilen. Förutom allt annat jag glömt (plånbok och padda t.ex.)

På torsdag förmiddag gjorde vi en cykelutflykt till Dagshög och Torekov. Dagshög är Skånes största bronsåldersgrav och den är ännu outgrävd. Där fanns ett stenbrott i början av 1900-talet och en del ruiner från detta står fortfarande kvar. Strandängarna har betats i över 4000 år och är förmodligen Sveriges äldsta, i bruk varande jordbruksmark. Vi åkte sedan in till Torekov för att köpa dricka och glass och sedan bar det av hem i expressfart! På kvällen var det stor kusinträff där Marta och Stig också var med. På fredagen flyttade vi till Leif och Christina och på eftermiddagen tog Leif oss med på en vidunderlig tur runt Bjäre. Jag tog några kort vid Båstad, men var annars alldeles förstummad! På hemvägen på lördag besökte vi först gravarna och sedan Birgit Nilsson museet. Jag fick slita Helen därifrån, för vi skulle vara i Lund vid två-tiden.

Bilderna nedan är ungefär i tidsordning. Klickar man på dem får man en större bild och så kan man bläddra fram och bak. Till en del av bilderna finns en liten bildtext.

© PER OCH HELEN FLENSBURG 2012