STARTSIDA

Poolen 2019

Det var sommartemperatur i april så jag satte igång poolen redan den 17:e, faktiskt samma dag som ifjol. Tömde vintertäcket, skruvade i dräneringspropparna, satte dittryckmätaren och fyllde upp. Det hwela fungerade perfekt och det vara bara att chockklorera och vänta. 30 april hade temperaturen stiget till 23,7° och jag tog det första doppet för året. Vädigt skönt. Men sedan blev detvinter och jag stängde faktiskt av värmen. Det är först nu i mitten av maj som badsäsongen börjat på allvar.

Det har varit väldit mycket pollen och väldigt mycket aspfrön, så poolen är inte alls ren. Jag har dammsugit så mycket att lövfiltret gått sönder, men det tror jag beror på att jaghade en filterpåse i lövfiltret och den blev snart igensatt och då drog pumpen sönder lövsilen. Jag blev också tvungen att rengöra fltret i cirkulationspumpen, för det var alldeles igensatt och då fungerade inte värmepumpen. Jag sätter en kork från en whiskyflaska i inloppet och i bräddavloppet skruvar jag en slangbit som sticker upp över vattnet. På så sätt kan jag öppna cirkulationspumpen och ta ut filtret utan att det rinner ut för mycket vatten.

Funderade på att byta liner, men väntar tills nästa år. Kommer nog att köpa nytt soltäcke, för det gamla faller sönder. Kan bero på UV-strålningen. Men priserna varierar från 800 kr till 2 500 kr ungefär.

25 juli

Det har varit 30° varmt några dagar och poolen håller ca 27°. Vi hade varit i Norrland i 10 dagar och det var 28,5° i poolen då vi kom hem. Men på natten sjönk temperaturen till 26,5°. Värmepumpen har inte varit igång under flera dagar, däremot solbubblorna och det nya svarta soltäcket och det har gjort att temperaturen ligger kring 27-27,5°. Mjölkörten har inte börjat blomma men när den sätter frö blir det massor av skräp i poolen. Just nu är den ovanligt fri från skräp.

24 May 2019 at 01:13

© PER OCH HELEN FLENSBURG 2012