STARTSIDA

Poolen 2017

I år har det fungerat helt problemfritt och poolen är nu det problemfria nöje den ska vara. Vanligtvis brukar jag öppna poolen i slutet av april, men den 26:e april var det snö i trädgården.

Icke desto mindre, den 1 maj öppnade jag poolen och då såg det ut så här:

Lite löv och lite alger, men annars helt OK. Vattennivån hade dock sjunkit under vintern, så jag misstänker det är någon liten läcka i linern. Eller också har det avdunstat ca 4 000 liter under vintern. I varje fall inget jag har brytt mig om. En vecka senare, 8 maj, såg det ut så här:

Alltså helt OK! Men den 11 maj var det dags igen:

Snö!!! I sanning en sen och kall vår! Men sedan blev det bättre väder. Nästa bild är från den 23 maj:

Förmodligen har jag badat då, finns faktiskt ingen bild från premiärdoppet. Man ser här tydligt mitt kompletterande uppvärmningssystem, en drännkbar pump, som pumpar poolvattnet bgenom två seriekopplade solvärmebubblor och sedan ner i poolen igen. När solen skiner på dem är de väldigt effektiva, vattnet som kommer ut i poolen är klart mycket varmare än det andra. Jag försökte mäta temperaturskillnaden men tror inte jag lyckades spdeciellt bra, termometern visade en par tiondelar, men det kändes betydligt varmare än så. Bubblorna stod på en ställning av hopskruvade brädlappar som blivit över från ett annat projekt. Jag hade satt på fyra hjul under dem och ett snöre i varje ända. På så sätt kunde jag dra anordningen fram och tillbaka och försäkra mig om att de alltid var i solen.

Ja, såg gick då sommaren. Det varnågrs dagar då ,uftens temperatur gick upp mot 25° men annars höll det sig omkring 20°. Det regnade inte mycket och var ganska soligt. Temperaturen i poolen hölls sig ganska konstant omkring 26°. Jag skaffade en ny pooltermometer med inbyggt wifi, så jag kunde avläsa temperaturen inne i huset. Jag hade en annan sådan från fjol som gick på bluetooth, men den slutade fungera. Den nya fungerade utmärkt. I september blev det sämre väder, jag tror jag tog mitt sista dopp 29 aug. Den 8 sep stängde jag av värmen, det var då 22,9° men rättså kallt i luften och väderleksutsikterna var inte vidare goda.

7 Sep 2017 at 11:38

© PER OCH HELEN FLENSBURG 2012