Startsida

Det har blivit en tradition hos familjerna Jensen, Jørgensen och Flensburg att var gång någon av dem fyller jämna år, så får denne bestämma vart vi alla ska åka. Vi åker till det stället, hur ett stort hus eller lägenhet, lagar själva mat, vilket innebär att en hel del tid kan gå åt till att skaffa nödiga ingredienser och dito dryck. När Helen fyllde 70 var vi i Portugal, bodde i ett 1600-talshus. Detta kan man läsa om här. I fjol var vi i Skottland, på Islay och provade whisky. Det är rapporterat om här, fast rapporten är inte klar.

Denna rapport handlar om Birgits 70-årsresa till Alsace för att prova vita viner. Gert och Helena var huvudarrangörer, även om vi andra hjälpte till med lite olika saker. Upplägget var att åka ner med två bilar och ta med oss en massa vin hem. På hemvägen tänkte vi dessutom stanna på två ställen i Moseldalen och prova deras viner. Finn och Gert gick in för vinköpen med stor entusiasm och sakkunskap. De valde ut vilka vingårdar vi skulle besöka.

Vi utgick från Attarp och kom iväg kl nio på morgonen den 30 sep. Målet var Hildesheim, en fin gammal stad, men dessvärre ösregnade det när vi kom. Etappen var resans längsta, 72 mil och den var minutiöst planerad på minuten när av Per. Schemat höll faktiskt och vi kom dit vid fem-tiden. Vi tog in på Hotel Lindeman och ni kan se min värdering av det här. Området var ett industri- och affärsområde och det var ett par km in till stadskärnan. Vi var dock bilburna så det gjorde inget, men det började plötsligt ösregna. Birgit ringde runt till an massa restauranger, men de var alla upptagna. Till sist hittade vi ett bord för oss på Dorado restaurang, som var väldigt bra faktiskt. Omdöme hittar man här

Nästa etapp var 61 mil, men där sprack schemat totalt. Här åkte bilarna var för sig, en tjejbil och en killbil. Killarna skulle först till Kayserberg och hämta nycklarna, sedan skulle vi ses i Colmar. GPS:en i Flensburgs bil var inställd på Colmar, medan Gert och Finns använde i iPad. Jag satt i baksätet och tog kort. Vi kom så småningom till Kaysersberg efter lite omvägar och tog oss med stor möda fram till det vi trodde var destinationen. Men ack nej, det var istället centrum, där det pågick någon sorts marknad. Jag hittade i varje fall en offentlig toalett, som var alldeles gratis. Vi letade oss så småningom fram till rätt ställe, hämtade nycklarna och kom till Colmar, ca 1,5 tim efter planerad tid. Men tjejerna kom ännu senare... 

På följande sidor ses ett urval av de ca 1000 bilder jag tog under resan. Länkar till sidorna finns under vinjetten, som för övrigt är ett antal vinodliongar i Moseldalen.

© Per Flensburg 2017